ABS katedra
ABS lonac
ABS zahvalnica
Više o sastanku sa predstavnicima tvrtke Danieli i ABS Sisak pročiitajte u nastavku.

U prostorijama ABS Sisak održan je konstruktivan sastanak tvrtke Danieli i ABS Sisak s upravom Metalurškog fakulteta s ciljem jačanja suradnje na području nastavnog procesa, znanstvenoistraživačkog i stručnog rada te privlačenja mladih ljudi u metalurgiju kao okosnicu gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. Na sastanku su ABS Sisak predstavljali direktor Davor Šošić te Dorian Crnković, HR direktor i Milan Bakić direktor proizvodnje. Iz tvrtke Danieli sudjelovali su Rolando Paolone, Danieli CEO i CTO i Ivan Bošnjak, Sales Area Manager. Metalurški fakultet predstavljale su dekanica prof.dr.sc. Zdenka Zovko Brodarac i prodekanica za znanost i financije Ivana Ivanić.

Otvorene su brojne mogućnosti suradnje utemeljene na kontinuiranoj obostranoj edukaciji studenta i djelatnika, jačim poveznicama u okviru provedbe stručne prakse, zajedničkim projektima te terenskoj nastavi s ciljem boljeg upoznavanja djelatnosti tvrtke Danieli i ABS Sisak i povezivanjem sa studijskim programima Metalurškog fakulteta. Utvrđen je nedostatak socijalnog standarda koji bi uvelike privukao mlade ljude u Sisak.

Nedavno najavljena velika investicija tvrtke Danieli u ABS Sisak iznjedrila je projekciju potrebe za velikim brojem novih zaposlenika u sljedećih godinu i pol dana. U tom smislu ističe se potreba za 15-tak magistara metalurgije.

SIMET
Suradnja